Ridi-radi-ralla, särjepüük on valla!

Ridi-radi-ralla, särjepüük on valla!

Ah, kevad.
Loodus ärkab üles ja sellega koos ka Nasva kalurid. Kuid sellel aastal algas kevad, aga loodus magas sisse. Kalurid see eest, olid ärkvel ja valmis.

Nasval algas üks hooaja tippsündmustest – kevadine särjepüük. Nimelt just kevadel saabub särg Nasvale ja seekord saabus koos särjega -5 °C külma ning lõikava tuulega. Tõsiseid asjaarmastajaid see muidugi ei takistanud, kes olid seda aega oodanud nagu kauget sugulast, kellega kohtumisest on liiga palju aega mööda läinud.

Särjepüük kestab Nasval tavaliselt kuu aega järjest, aga selle pikkus sõltub paljuski tuulest, temperatuurist ja looduse enda tahtest. See tähendab, et hooaja avapaugule tulevad kohale kõik n-ö profid, kes tahavad hooajast maksimumi võtta. Need profid olid esimese valgusega kohal ja nõus vabatahtlikult lõikava külma käes oma õnne proovida. Nende endi sõnul oli lihtsalt oluline kaasa võtta ilmale vastav riietus, tonka ja tõuk. Selline põhjalik ettevalmistus toob ka tavaliselt just proffidele suurema saagi. Kui ilmad lähevad soojemaks, võib kalda ääres näha terveid peresid jalutamas koos lastega ja mõnda rõõmsat kalurit särgiväel oma aega nautimas. Loodame, et need mõnusamad ilmad on varsti tulemas!

Toomas Leedu, Ku-Kuu kalarestorani peakokk, sai igatahes oma sihikindluse ja kannatuse eest Nasval tasutud – 4 tunniga 10,6kg särge pole üldse paha saak! Täname, et saatsite ja jagasite meiega oma pilti selle hooaja avapaugult! Aitäh, Toomas!

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!