Räimepüügihooaeg lõppes ja kestab edasi

Räimepüügihooaeg lõppes ja kestab edasi

Sa lugesid õigesti. Ehkki räägitakse, et räimepüügihooaeg on lõppenud, siis samal ajal võib kuulda, kuidas tuttavad kalamehed naasevad koju värske saagiga. Mis lugu selle räimehooajaga siis täpsemalt on?

Avamerepüük on läbi

Eesti kutseliste kalurite püügist moodustab suurema osa kalapüük Läänemeres. Läänemere püük jaotub rannapüügiks ja avamerepüügiks. Suuremad kogused püütakse avamerelt ja seda tehakse suurte kalatraaleritega. Sadamasse naasevad laevad kümnete kalatonnidega. Just avamerepüük on see, mille hooaeg kutseliste kalurite jaoks lõppes. Edasi käib aga rannapüük, mille jaoks kasutatakse kastmõrdasid. Need tuttavad kalamehed on seega rannakalurid.

Kust värsket kala saada?

Sadamast, ikka sadamast, mis on hetkel sõna otseses mõttes kalast pungil. Suurtelt kalalaevadelt lossitakse ehk laaditakse maha sadu tonne värsket räime. Tallinna inimesed võivad sõita Leppneeme Kalasadamasse ja Hara Sadamasse. Kindla peale minek on alati Pärnu ja sinna kanti jäävad erinevad sadamad nagu Lindi, Liu või Võiste. Virumaal saab kala Toila ja Purtse sadamatest. Väiksemad, aga mitte vähemolulised sadamad räimepüügi seisukohast on Virtsu sadam Läänemaal ja Nasva sadam Saaremaal. Sadamaväravad on avatud ja kalasõpru oodatakse avasüli!

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!