Kutse tindile

Kutse tindile

Värske meritint on paljude pärnakate jaoks kultuskala staatuses. Nimelt elutseb see hõbedaste külgedega piklik kala enamasti vaid Pärnu lahes ning on püütav ainult kevaditi. Seda enam tasub kõigil kalasõpradel praegu võimalust kasutada ja värsket meritinti proovida!

Kohalik kevadekuulutaja

Meritint on kohalike Pärnu kalurite jaoks omamoodi kevadekuulutaja. Kohe kui jää on läinud, toovad kalurid sadamasse esimesed paaditäied tinti. Aprilli alguses said kalurid visalt taanduva jää tõttu püüda meritinti vaid ööpäeva jagu, kuid suurem tindipüük läks lahti alles nüüd. Meritinti püütakse enamasti just Pärnu lahest, seega tuleb kõigil värske tindikala huvilistel seada sammud Pärnu sadamate poole.

Peipsi tindi vanem vend

Meritindil on ka mageveeline sugulane – Peipsi tint. Peipsi tint on meritindist oluliselt väiksem, kuid tindikaladel on palju ühist: mõlemal kalal on tugev värsket kurki meenutav lõhn ja mõlemast saab lihtsa vaevaga väga maitsva roa. Lisaks värskele tindile on vaja vaid jahu, soola ja pipart. Kõlab ju hästi? Retsepti leiad siit: https://kalatoidud.ee/retsept/praetud-meritint/

Foto: Janika Sootna

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!