Koolinoorte kalaroogade kokanduskonkurss

Koolinoorte kalaroogade kokanduskonkurss
Koolinoorte kalaroogade kokanduskonkurss

Peaauhind on tippkoka koolitus

Otsi või mõtle sõbra, klassi või mistahes seltskonnaga välja üks põnev kalatoidu retsept. Andke endast parim, et retseptist valmiks maitsev ja kaunis kalaroog. Kui toit valmis, saatke meile oma roast retsept ja fotod (kuni kolm) ning võimalusel valmistamise video.

Loomulikult on konkursil ka auhinnad. Peaauhinnana loositakse välja kahele õnnelikule osalejatiimile koolitus tippkokaga, kellega koos saab köögimaailmas teha palju põnevat. Lisaks antakse välja eriauhindu.

Ootame kampaanias osalema kõiki põhikooliõpilasi üle Eesti.

Võistlus kestab 10.01- 20.02

Osale juba täna!

Kalaroogade valmistamise konkursil osalemine on imelihtne. Saatke meile oma roa retsept, fotod (kuni kolm) ja võimalusel selle valmistamise video ning võidki olla üks neist, kel õnnestub auhindadest osa saada.

Võistlustöö saatmiseks kliki siia

Auhinnad

Peaauhinnana loositakse kaks kokanduskoolitust Estonia Resort Hotel & Spa restoran Noot peakoka Rudolf Visnapuuga. Lisaks jäädvustatakse retseptide valmistamine kahe õnneliku grupiga. Samuti antakse välja eriauhindu.

Loosis välja valitute roogade valmistamise filmib üles professionaalne meeskond. See on noortele kokkadele tõeline hüppelaud, millest võib vabalt sündida uus kokanduskanal YouTube’is. Äkki oled just sina Eesti järgmine kuulus telekokk?

Koolinoorte kalaroogade kokanduskonkurss

Uudised

Algas koolinoorte kalaroogade valmistamise kokanduskonkurss

Uut aastat tuleb alustada ikka hooga ja hõrkude roogadega. Seepärast lükkasime käima üle-Eesti 1.-9. klasside õpilaste seas kokanduskonkursi, et kalatoitudest valmistada head ja paremat. Kuna toitumisharjumused saavad alguse maast madalast, on algatuse eesmärk innustada noori kalatooteid proovima ja nendest midagi maitsvat valmistama. Loomulikult aitab kokkamine kasvata noortes teadlikkust ka kala kasulikkusest.

Loe edasi

Rahvas otsus: aasta kalaks valiti ahven

Ahven siples “Aasta kala 2022” võiduvõrku ajakirja Kalastaja eestvedamisel ning internetis toimunud rahvahääletuse tulemusena. Ahvenale pakkusid konkurentsi Eesti Kalastajate Seltsi ning MTÜ Hiiumaa üles seatud kandidaadid latikas ja säin.

Loe edasi

Kohalik ahvenafilee jõudis toidupanka

Ajal, mil piirangud levivad ning restoranid nii meil kui ka mujal maailmas on uksed kas ajutiselt või jäädavalt sulgenud, oli vaja leida juba toodetud toidu inimesteni viimiseks uusi võimalusi. Nii anti Toidupankadele üle Eesti muude toiduainete seas jagamiseks kohalikku külmutatud ahvenafileed, mis algselt oleks pidanud jõudma Šveitsi restoranidesse. Kuna Toidupank vajab alati abikäsi, kes head ja paremat laiali aitaks jagada, läksid neile sel korral appi ka Maaeluministeeriumi töötajad eesotsas minister Urmas Kruuse ning asekantsler Siim Tiidemanniga.

Loe edasi