2

Vikerforellivorm

Suussulav vikerforellifilee koos kartulite ja juustuga.

Koostisosad

  • 1 kg kartuleid (nn salati- või keedukartul)
  • 500 (õrnsoolatud) forelli- või lõhefileed
  • 40 g võid
  • 2 sibulat
  • 2 dl 35% rõõska koort
  • 3 muna
  • väike kimp hakitud tilli
  • 0,5 sidruni riivitud koor
  • soola
  • valget või musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 175 kraadini. Vooderda ahjuvorm küpsetuspaberiga.

Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks, lase jahtuda. Koori ja lõika umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks. Puhasta lõhefilee hoolikalt luudest ja lõika kala 1 cm paksusteks viiludeks.

Koori sibulad, lõika pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Hauta sibul võis tasasel tulel klaasjaks. Klopi munad ja rõõsk koor omavahel, maitsesta soola, pipra ja sidrunikoorega.

Laota umbes pooled kartuliviilud vormi põhja, tõsta peale paar lusikatäit muna-kooresegu. Kata kalaviiludega, siis praetud sibul, siis paar lusikatäit muna kooresegu ja hakitud till. Laota peale ülejäänud kartuliviilud ning kalla peale ülejäänud muna kooresegu.

Suru kihid kergelt käe või spaatliga kokku ning pane vormiroog umbes tunniks ajaks 175-kraadisesse ahju.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!