Viimased uudised

Külmutatud kala – pea sama hea kui värske!? Külmutame ja küpsetame ahvenat

Ikka juhtub, et kalavetelt tullakse tagasi üllatavalt uhke saagiga või on kaupluses käimas kampaania, mille käigus saab värsket või kala poolmuidu – kuidas kõik see kala säilitada? Tehkem seda sügavkülmikus, mida paljud kalasõbrad veidi võõristavalt vaatavad. Enamasti muretsetakse külmutatud kala maitseomaduste pärast, samuti ei meeldi mõnele sulatatud kala tekstuur. Põhjuseta! Tegelikult ei ole need probleemid absoluutselt ületamatud – lihtsalt on vaja teada paari nippi ning kala maitseb just nagu ei olekski ta püügi ega panni vahel oma aega oodanud. Pole sugugi vahet, kas püüdsid kala ise või juba ostsid selle külmutatult – ka poe jääleti kalad külmutatakse värskelt pärast püüki.

Loe edasi

Menüüs on KARPKALA

Karpkalu on kodustatud ja kasvatatud juba aastatuhandeid. Näiteks on Hiinas vesiviljelusest jälgi lausa 2400 aasta tagant. Samuti on teada, et vanadele roomlastele meeldis end karpkalast valmistatud roogadega kostitada. Samuti on karpkalad levinud ka ilukaladena ning neid võib tihti kohata aasiapärastes koi-tiikides. Keskendugem siiski täna söögiks mõeldud karpkaladele, mis tänu kohalikele kasvandustele meie toidulauale värskelt jõuavad.

Loe edasi

Menüüs on ANGERJAS

Huvitav fakt – niiske ilmaga suudab angerjas maismaal elus püsida kuni 36 tundi ja läbida vingerdades üsna pikki vahemaid. Siit on sündinud ka üle terve Euroopa levinud legendid angerjatest, kes öösiti põldudel hernevargil käivad. Teadus on siiski tõestanud, et herneid angerjad ei söö ja maismaal liikumist kasutatakse vaid äärmisel vajadusel, et jõuda angerjate kudemisalale Sargasso meres.

Loe edasi