Aeg
35 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Praadimine
Valmistamine
Hõõru kala soola ja pipraga kokku. Jäta kala ootele, et maitsed sisse imbuks.
Taina valmistamiseks sega kausis omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning maitsesta soola ja pipraga. Lisa lusikaga pidevalt segades vaheldumisi õlu ja mullivesi. Jätka segamist seni, kuni tainas on tükivaba, ja jäta pooleks tunniks seisma, et tainas saaks paisuda.
Vispelda kausis munakollane ja sinep ühtlaseks. Lisa hakitud till ja küüslauk ning nirista vispeldades juurde rapsiõli. Lisa sidrunimahl ja maitsesta kergelt soola ning pipraga, vispelda veel läbi.
Pane kuumale pannile või ja õli. Aseta keedetud kartulid ühtlaselt pannile ja vajuta iga kartul pannilabidaga puruks. Prae mõlemalt poolt krõbedaks ja lõpus lisa hakitud petersell, purustatud küüslauguküüs ning riivitud juust.
Rebi lehtkapsalt rootsud välja, sega lehed õliga kokku ja maitsesta soolaga. Küpseta ahjus 150 kraadi juures 4 minutit, kuni krõpsud on kerged ja krõbedad, aga endiselt rohelised.
Kuivata kalafileed majapidamispaberiga ja kuumuta potis õli. Tee tainaga proovi – õli peab olema nii kuum, et tainas hakkab kohe küpsema. Pane kalafilee esmalt tainasse ja siis küpseta õlis portsjonikaupa. Küpseta umbes 6 minutit, kuni tainas on kuldne ja krõbe. Võta kala välja ja aseta majapidamispaberile. Jätka järgmiste tükkidega ja lõpus maitsesta soolaga.
Serveeri kala koos kastme, kartulite ja lehtkapsakrõpsudega. Head isu!