Kõik uudised

Mis teeb kohast Eesti vete ühe maitsvaima kala?

Vladislav Koržetsi kalaseiklus saab lõpu Peipsi ääres, kus Meerpalu isa-poja kaluriduo Uno ning Janek Mertsin võtavad luubi alla koha. Lapsest saati isaga kalal käinud Janek tutvustab Peipsi järve iseärasusi ning taldrikule satub koha nii magusal kui ka soolasel kujul.

Loe edasi

Vaata, kuidas on kaluritööga seotud kuulus multikategelane Pikne McQueen!

Vladislav Koržets läheb saates “Kalale Koržetsiga” külla Pärnu kalurile Tarmo Luksile, kes on merel käinud juba veerand sajandit. Seekordse saate peategelane on ahven ja tema etteaste on paljudele seni tundmatu ahvenaroog – garaažikala.

Loe edasi

Vaata, kuidas kohalik angerjas jõuab Ameerikast Võrtsjärve

Viiendat põlve kalur Kevo Kärp tutvustab Vladislav Koržetsile Võrtsjärve tuntuimat elanikku – angerjat. Uurime, kuidas angerjas Ameerika rannikult Sargasso merest Võrtsjärve jõuab ja kui palju teda seal võrku jääb. Ühtlasi valmistame angerjast nii koduse kui ka üsna eksootilise kõhutäie.

Loe edasi

Lapsest saati tuulehaugi püüdnud kalamehed jagavad püüginippe

Eesti vetesse aastas vaid korraks sattuva roheliste luude ja pika ninaga tuulehaugi saab kätte vaid kiireim kalasõber.

Loe edasi

Vaata, kuidas edeneb elu endiste motosportlaste kalakasvanduses

Endised motosportlased, vennad Arvo ja Avo Leok, on Võrumaa metsade vahele rajanud võimsa kalakasvanduse. Vaata Vladislav Koržetsi uuest saatest “Kalale Koržetsiga”, milliseid kalu sealt leiab ja mida neist köögis teha saab.

Loe edasi

Puise kaluripere uhkest kalasaagist jagus haugi mitmeks käiguks

Vladislav Koržets läheb uue saate “Kalale!” esimeses osas külla Puise kaluritele, isa-poeg Taavi ja Siim Suitsbergile.

Loe edasi

Kuidas ära tunda värsket kala?

Siililegi selge, et maasikaid on nii hinna kui värskuse poolest mõttekas osta vaid kevadel ja suvel. Õnneks leiab tark tarbija poeriiulilt õige ja enda maitsele sobiva kalaliigi igal aastaajal. Milliseid uimelisi tasub käesoleval sügisel poekorvi püüda?

Loe edasi

KALAMÜÜT: Kala kilohinna kirujail soovitame vaadata väiksema pakendi hinnasilti

Hinnatõus on tabanud kõiki valdkondi, sealhulgas kalandust. Siiski on ahastus mõne kalaliigi kõrge kilohinna ees pigem emotsionaalne, sest kilogramm ongi suur kogus ja alati saab eelistada väiksema kaaluga tooteid või hooajalisi kalaliike.

Loe edasi

Kalanädal toob kohalikud kalaroad Ukraina vabatahtlike lauale

September on Eesti toidu kuu ja selle viimase nädala peaesineja üleriigilisel tuuril on kohalik kala Eesti Peakokkade Ühenduse kulbikuningatelt.

Loe edasi

Euroopa Liit kaasab eurooplaste kalaisu tõstmiseks Peeter Piheli

Alanud on Euroopa Liidu ülene kampaania “Taste the Ocean”, mis kaasab isutekitavate kaadrite loomiseks kuulsaid kokkasid üheksast erinevast riigist. Eestit esindab meie enda Peeter Pihel, kes viib eurooplastel keele alla Peipsi järvest püütud ahvena fileega, mida täiustab rukkileib, kartulisalat ja keefiri-porrukaste.

Loe edasi