0

Džinniga soolatud mägihõrnas

särtsaka punase sibula, oliiviõli ja krõbeda haputaignasaiaga

Õrnalt soolatud punane kala on unistuste hommikusöök. Kui kalale lisada veel tilgake head džinni, on tulemuseks kadakane aroom ja mekk, mis viib sind otsekui südasuvisele Saaremaale. Sule silmad ja naudi!

Koostisosad

Mägihõrnas:

  • 1 suurem mägihõrnas või 2 mägihõrnafileed
  • 3 spl soola
  • 1 spl suhkrut
  • 3 korgitäit džinni

Marineeritud punane sibul:

  • 2 suuremat punast sibulat
  • 1 osa valge veini äädikat
  • 2 osa suhkrut
  • 3 osa vett
  • (näiteks 100 g valge veini äädikat, 200 g suhkrut, 300 g vett)
  • soola
  • pipart

Valmistamine

Puhasta ja fileeri kala. Eemalda pisikeste pintsettide abil filee keskelt kalaluud.
Sega omavahel sool ja suhkur. Vala kalafileedele džinni ning hõõru see õrnalt laiali. Raputa peale õhuke kiht soola-suhkrusegu ning lase kalafileedel vähemalt 4 tundi soolduda. Veel parem, kui saad oodata üle öö.

Punase sibula marinaadi valmistamiseks sega omavahel vesi, suhkur ja äädikas. Kuumuta segu keemiseni. Koori sibulad ja viiluta need õhukesteks ratasteks. Maitsesta julgelt soola ja pipraga. Lisa sibularattad kuumale marinaadile ja sega, et marinaad satuks kõigi kihtide vahele ja sibularõngad eralduksid üksteisest. Kuumuta sibulad ja marinaad hetkeks keema ning võta pott tulelt. Jahuta.

Viiluta kalafileed nuga kerge nurga all hoides õhukesteks viiludeks ning aseta need serveerimiseks sobivale vaagnale. Lisa marineeritud punase sibula rattad, värsket tilli ja head oliiviõli. Naudi koos krõbeda haputaignasaiaga.