0

Säina-ceviche

hapuka granadilli, mango ja oliiviõliga

Lõuna-Ameerika särtsakus, küpse mango soojus, hea oliiviõli mõrkjus ja meie kodumaise säina rustikaalsus – see ongi ceviche! See eelroog sobib meie kliimasse suvisel ajal värskete magus-hapukate marjadega või sügisel turult saadavate küpsete granadillide ja mangodega.

Koostisosad

Ceviche:

  • 2 suuremat säinafileed
  • 50 g väga head mõrkja noodiga oliivõli
  • 2 laimi
  • veidi suhkrut
  • soola
  • pipart

Serveerimiseks:

  • 1 suurem küps mango
  • 2 granadilli
  • värsket koriandrit
  • krõbedaid haputaignasaiaõhikuid

Valmistamine

Puhasta säinas luudest. Selle töö juures on abiks head kalanäpitsad või pisemad pintsetid. Riputa kala peale õhuke kiht soola ning lase umbes 10 minutit soolduda.

Kuni kala sooldub, valmista ceviche jaoks kaste, mida ladinaameeriklased tiigripiimaks nimetavad. Selleks sega omavahel laimimahl ja oliivõli. Lisa näputäis suhkrut, soola ja pipart.

Lõika õrnalt soolatud säinafileed umbes 1 cm suurusteks kuubikuteks. Tõsta kuubikud sobiva suurusega segamiskaussi. Puhasta mango ja tükelda see umbes 1 cm suurusteks kuubikuteks. Lisa mangokuubikud säina juurde. Poolita granadillid, eemalda pisema lusika abil seemned ja lisa ka need. Lõpuks sega juurde kaste. Lase segul vähemalt 5 minutit maitsestuda.

Serveeri ceviche suuremal taldrikul nii, et saad asetada roa laua keskele jagamiseks. Lisa veel ohtralt värskeid koriandrilehti ja paku juurde krõbedaid saiaõhikuid.

Naudi ja tantsi läbi elu!