6

Kasukas

ehk kihiline heeringa-peedisalat

Kasukas on pidulik ja efektne peolauaehe, mida võiks serveerida läbipaistvas klaasnõus, et kõik kihid kenasti näha oleksid.

Koostisosad

  •   250 g heeringat
  •   500 g peeti
  •   500 g porgandit
  •   500 g kartulit
  •   3 muna
  •   1 sibul
  •   250 g hapukoort
  •   250 g majoneesi
  •   soola
  •   pipart
  •   rohelist sibulat

Valmistamine

Keeda porgandid, kartulid ja peedid (eraldi potis). Lase jahtuda ja riivi jämeda riiviga. Haki sibul ja lõika heeringas tükkideks. Purusta munad kahvliga. Sega kokku kaste ning maitsesta soola ja pipraga.

 

Lao salatiained kihiti klaaskaussi ja pane kõigi kihtide vahele veidi kastet. Kõigepealt pane kaussi kartul, kartuli peale heeringas ja hakitud sibul, seejärel peet ja porgand. Pealmiseks kihiks jääb hakitud muna. Kaunista rohelise sibulaga ja pane vähemalt tunniks külma seisma.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!