Kõik retseptid

Praetud lest

Praetud lest

Lestakala on imemaitsev värskelt praetuna ja koos külma kastmega. Seda on lihtne ja kiire valmistada, sobib hästi nii argiõhtuks kui ka nädalavahetuse lauale.

  • Aeg

    30 min

  • Hind

03/08/2021
Loe edasi
Marineeritud lest

Marineeritud lest

Tavaliselt saab värsket lesta korraga palju! Kui värskest praetud lestast isu täis, panen ülejäänud kala marinaadi. Siis saab seda maitsvat kala veel mitu päeva nautida. Lestad võiks munas ja jahus paneerida, ent vahel olen neid ka lihtsalt või-õli segus praadinud. Samas marinaadis olen teinud ka praetud turska või haugi, neid igal juhul paneerinuna.

  • Aeg

    30 min

  • Hind

03/08/2021
Loe edasi
Rääbisehautis sibulaga omas mahlas

Rääbisehautis sibulaga omas mahlas

Värske rääbise hautis sibulaga omas mahlas on suviste suveõhtute juurde kerge ja mõnus vaheldus.

  • Aeg

    20 min

  • Hind

29/07/2021
Loe edasi
Kaalikaviiludes serveeritud heeringapelmeenid

Kaalikaviiludes serveeritud heeringapelmeenid

Suvine ja kerge roog, mis on tulvil köögiviljade värskusest ning maitsva kala maitsetest!

  • Aeg

    60 min

  • Hind

29/07/2021
Loe edasi
Janssoni kiusatus

Janssoni kiusatus

Kosutav ning südant soojendav kodune toit, mis sobib ka kõige pelglikumale kala sööjale.

  • Aeg

    90 min

  • Hind

14/06/2021
Loe edasi
Heeringakuulid

Heeringakuulid

Heeringas ei pea olema ainult leival koos hapukoore ja sibulaga. Heeringast saab vormida suupäraseid palle, mis on kergelt valmistatavad ja viivad keele alla!

  • Aeg

    30 min

  • Hind

14/06/2021
Loe edasi
Marineeritud tuulehaug

Marineeritud tuulehaug

Marineeritud kala armastajatele

  • Aeg

    30 min

  • Hind

31/05/2021
Loe edasi
Praetud tuulehaug kaalikapüreega

Praetud tuulehaug kaalikapüreega

Tervislik ja maitsev kalaroog

  • Aeg

    90 min

  • Hind

31/05/2021
Loe edasi
Kõigi lemmikud kalavõikud

Kõigi lemmikud kalavõikud

Öeldakse, et lihtsuses peitub võlu ja usume, et see lihtne võileib võlub iga kalaarmastaja ära. Grammivõrra erilisust lisab ka kodus räimede marineerimine ja pisut uhkemalt kokatud muna. Kui soovid aega kokku hoida, siis osta räimed valmis marineeritult ja kasuta lihtsaid keedumune. Aga kui leiad aega ise marineerida, siis see tasub end ära!

  • Aeg

    30 min

  • Hind

11/05/2021
Loe edasi
Räimerullid juustu-sibulapadjal

Räimerullid juustu-sibulapadjal

Räim on eestlaste toidulaual olnud alati armastatud kala. Kodune räimevormiroog maitseb hästi koos keedetud kartuli või riisi ja koorese tomati-kurgisalatiga.

  • Aeg

    35 min

  • Hind

11/05/2021
Loe edasi
Marineeritud räimed

Marineeritud räimed

Marineeritud räimed on luksusroog lapsepõlvest. Luks roog ehk seetõttu, et selle tegemine vajab natuke aega ja kannatust.  Muide, sama moodi marineerin ka lesta, haugi või koha.

  • Aeg

    40 min

  • Hind

11/05/2021
Loe edasi
Toormarineeritud tilliräimed

Toormarineeritud tilliräimed

Räim on meie rahvuskala ja seda sobib ikka nii pidu- kui argipäeval lauale sättida. Toormarineeritud räimede puhul tuleb räimed esmalt esimeses marinaadis hoida ja hiljem siis maitsemarinaadi panna. Äädikases soolvees muutub räime klaasjas liha valkjamaks ning tugevamaks. Peale esimest marinaadi on lihtsam ka selgroogu eemaldada, kuna see eraldub nüüd lihtsamini liha küljest. Väiksematel räimedel võib selgroog ka sisse jääda, suurematel kaladel võiks selle söömismugavuse tõttu eemaldada. Soovi korral võid räimedele lisada veel kappareid. Need sobivad räimedega ka alati hästi.

  • Aeg

    15 min

  • Hind

11/05/2021
Loe edasi