Kõik retseptid

Janssoni kiusatus

Janssoni kiusatus

Kosutav ning südant soojendav kodune toit, mis sobib ka kõige pelglikumale kala sööjale.

  • Aeg

    5 min

  • Hind

14/06/2021
Loe edasi
Heeringakuulid

Heeringakuulid

Heeringas ei pea olema ainult leival koos hapukoore ja sibulaga. Heeringast saab vormida suupäraseid palle, mis on kergelt valmistatavad ja viivad keele alla!

  • Aeg

    5 min

  • Hind

14/06/2021
Loe edasi
Marineeritud tuulehaug

Marineeritud tuulehaug

Marineeritud kala armastajatele

  • Aeg

    30 min

  • Hind

31/05/2021
Loe edasi
Praetud tuulehaug kaalikapüreega

Praetud tuulehaug kaalikapüreega

Tervislik ja maitsev kalaroog

  • Aeg

    9 min

  • Hind

31/05/2021
Loe edasi
Kõigi lemmikud kalavõikud

Kõigi lemmikud kalavõikud

Öeldakse, et lihtsuses peitub võlu ja usume, et see lihtne võileib võlub iga kalaarmastaja ära. Grammivõrra erilisust lisab ka kodus räimede marineerimine ja pisut uhkemalt kokatud muna. Kui soovid aega kokku hoida, siis osta räimed valmis marineeritult ja kasuta lihtsaid keedumune. Aga kui leiad aega ise marineerida, siis see tasub end ära!

  • Aeg

    30 min

  • Hind

11/05/2021
Loe edasi
Räimerullid juustu-sibulapadjal

Räimerullid juustu-sibulapadjal

Räim on eestlaste toidulaual olnud alati armastatud kala. Kodune räimevormiroog maitseb hästi koos keedetud kartuli või riisi ja koorese tomati-kurgisalatiga.

  • Aeg

    35 min

  • Hind

11/05/2021
Loe edasi
Marineeritud räimed

Marineeritud räimed

Marineeritud räimed on luksusroog lapsepõlvest. Luks roog ehk seetõttu, et selle tegemine vajab natuke aega ja kannatust.  Muide, sama moodi marineerin ka lesta, haugi või koha.

  • Aeg

    40 min

  • Hind

11/05/2021
Loe edasi
Toormarineeritud tilliräimed

Toormarineeritud tilliräimed

Räim on meie rahvuskala ja seda sobib ikka nii pidu- kui argipäeval lauale sättida. Toormarineeritud räimede puhul tuleb räimed esmalt esimeses marinaadis hoida ja hiljem siis maitsemarinaadi panna. Äädikases soolvees muutub räime klaasjas liha valkjamaks ning tugevamaks. Peale esimest marinaadi on lihtsam ka selgroogu eemaldada, kuna see eraldub nüüd lihtsamini liha küljest. Väiksematel räimedel võib selgroog ka sisse jääda, suurematel kaladel võiks selle söömismugavuse tõttu eemaldada. Soovi korral võid räimedele lisada veel kappareid. Need sobivad räimedega ka alati hästi.

  • Aeg

    15 min

  • Hind

11/05/2021
Loe edasi
Praetud vabaveelise eluviisiga räimed, õuna-maltoosa balsamico, röstitud kaerahelveste ja marineeritud männiriisikaga

Praetud vabaveelise eluviisiga räimed, õuna-maltoosa balsamico, röstitud kaerahelveste ja marineeritud männiriisikaga

Selline kastist väljas lahendus ja kunstiteos ei ole ainult esitlemiseks. Pead selle ise järele proovima ja alles siis saad teada, et kõik see on aplausi väärt.

 

  • Aeg

    15 min

  • Hind

11/05/2021
Loe edasi
Praetud meritint

Praetud meritint

Väikeses jahupanneeringus maitseb praetud värske tint lihtsalt  teavalikult hea! Kui praetud kalu korraga ära süüa ei jaksa, valmista peale marinaad ja järgmisel päeval täiesti uus maitseelamus ootamas.

  • Aeg

    45 min

  • Hind

26/04/2021
Loe edasi
Koorene lõhesupp brokoliga

Koorene lõhesupp brokoliga

See lõhesupp on võluv oma lihtsuses ja maitsetäiuses. Kooreses leemes kergelt läbiküpsenud mahlane lõhe koos köögiviljadega moodustab igati nauditava maitsetäiuse. Supi köögivilju võid vastavalt hooajale kombineerida. Siia supi sisse sobib hästi ka näiteks roheline hernes. Lõhetükid võid lisada supi sisse siis, kui oled poti tulelt juba ära tõstnud. Kuuma leeme sees küpsevad need parajalt läbi ja samas puudub oht neid üle keeta.

  • Aeg

    15 min

  • Hind

16/04/2021
Loe edasi
Mundris kartulid heeringakastmega

Mundris kartulid heeringakastmega

Mundris kartulid on mõnus kõhutäis, kus tervelt ahjus küpsetatud kartulid saavad maitselisa heeringakastmest. Mundris kartulid on sageli ka laste suured lemmikud ja sellises vormingus on nõus isegi need heeringat sööma, kes seda muidu liialt ei fänna. Kui soovid toidule pidulikumat nüanssi lisada, võid heeringakastme hulka ka veidi kalamarja segada. See muudab kastme esmalt kelmikalt punasetäpiliseks ja teisalt üllatab oma mõnusa kooskõlaga.

  • Aeg

    70 min

  • Hind

16/04/2021
Loe edasi