Uut aastat tuleb alustada ikka hooga ja hõrkude roogadega. Seepärast lükkasime käima üle-Eesti 1.-9. klasside õpilaste seas kokanduskonkursi, et kalatoitudest valmistada head ja paremat. Kuna toitumisharjumused saavad alguse maast madalast, on algatuse eesmärk innustada noori kalatooteid proovima ja nendest midagi maitsvat valmistama. Loomulikult aitab kokkamine kasvata noortes teadlikkust ka kala kasulikkusest.
Osalemine on imelihtne
Palju lõbusam on midagi üheskoos teha, eriti kehtib see toidutegemise kohta. Võta sõbrad, sugulased või terve klass kampa ja otsige üheskoos välja mõne põneva kalaroa retsept. Kui see tehtud, siis hakkabki vahvaim osa – koos kalaroa valmistamine. Toidu valmides ei tasu seda siiski kohe sööma hakata, enne tehke lõppresultaadist pilt ja võimalusel valmistamisest video, seejärel sisestage need koos retseptiga veebi www.kalatoidud.ee/nooredkokkama. Kui pilt / pildid (neid saab üles riputada kuni kolm), võimalusel video ja retsept on üles laetud ning natuke retsepti kohta kirjutatud, osaletegi kampaanias. Seega võib julgelt hakata toitu maitsma, kuid samas tasub ka pöidlad pihus hoida.
Õnnelikele auhinnad
Koos kokkamise ja toidu maitsmise rõõm on üks, auhindade saamine aga teine tore aspekt kogu askeldamise juures. Kampaania lõppedes loosib maskott Siia-Miia välja kaks õnnelikku seltskonda, kel võimalik koos Estonia Resort Hotel & Spa restoran Noot peakoka Rudolf Visnapuuga valmistada imemaitsvaid ja põnevaid kalaroogasid. Loomulikult antakse välja veel eriauhindu. Kõlab ju hästi!
Pange kokku seltskond, nautige kokandusmaailma ja andke endast parim. Kampaania kestab 20. veebruarini.