0

Kala äkis

Mari isa särtsakas kalaretsept

Värksest ja heast toorainest tuleb alati teha kala äkist.

Koostisosad

200-300g hästi värsket kalafileed (siig, lõhe või forell)
sibulat
sidrunit
õli
soola

Valmistamine

Lõika kalafilee pisikesteks kuubikuteks. Haki sibul peeneks ja lisa kalakuubikutele. Riivi näpuotsatäis sidrunikoort (ainult kollast osa) ja lisa kalale ning sibulale. Lõika ülejäänud sidrun pooleks ning pigista sidrunimahl kala ja sibula peale. Lisa paar spl õli. Lisa soola. Sega kõik omavahel kokku. Pane kausile kaas ja raputa ca 1 min.

Selle kalaroa lugu

Meie peres tehakse seda rooga alati ja kogu pere naudib selle söömist. Minu jaoks on kõige keerulisem kala puhastamine, kuid seekord oli meil Pähkla forell ja selles oli vähe luid.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!