Imehea ja mitmekesine eine, mille valmistamine on tõesti lihtne! Sa ei pea olema restorani peakokk, et selle roaga oma lähedastele muljet avaldada. Isetehtud ürdivõi lisab erilise isikliku puudutuse ja muudab kogu roa veelgi maitsvamaks.
Aeg
30 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Küpsetamine
Valmistamine
Rebi küpsetuspaberist 40 x 40 cm suurused ruudud, kokku neli paberit. Lõika kala 8 tükiks, maitsesta soola ja pipraga.
Haki till, petersell ja murulauk. Lisa maitseroheline võile ja kasuta saumikserit ürdivõi valmistamiseks. Maitsesta ja lase uuesti mikseriga läbi.
Haki porgand ja porru umbes 4 cm pikkusteks peenikesteks ribadeks. Viiluta apteegitill õhukeselt ja sega kõik omavahel läbi. Maitsesta köögiviljad soolaga ja jaga need 8 portsuks.
Pane paberitele esimeseks kihiks köögivilju, nende peale kalatükk ja siis uuesti köögiviljad. Kõige peale aseta teine kalatükk. Nirista peale oliiviõli ja vala igale portsule 30 ml veini. Kõige peale aseta ürdivõi.
Murra küpsetuspaber kolmnurkselt pooleks ja hakka servi kokku voltima, et moodustuks poolkuu kuju. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit. Serveeri taldrikul koos paberiga, lõika küpsetuspaber kääridega lahti ja naudi.