1

Kalapirukas leivapõhjal

Pirukas kohaga

Koostisosad

Põhi:

  • 150 g riivleiba
  • 100 g võid
  • 1 muna
  • 1–2 spl hapukoort

Täidis:

  • 1–2 värsket kohafileed
  • 2 sibulat (sobib ka porru valge osa)
  • 2 spl võid
  • 1 muna
  • 3–4 spl hapukoort
  • soola
  • musta pipart

Valmistamine

Sega toatemperatuuril pehmenenud või munaga. Lisa hapukoor ja riivleib ning sega ühtlaseks massiks.

Suru tainas lahtikäiva vormi põhja. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 10 minutit.

Tükelda kalafilee ning maitsesta soola ja pipraga. Pane kaussi muna, või ja hapukoor. Maitsesta soola ja pipraga, sega ühtlaseks. Koori ja tükelda sibul ning kuumuta pannil võis pehmeks.

Pane kuumutatud sibul eelküpsenud pirukapõhjale. Järgmisena aseta peale kalatükid. Vala peale või, muna ja hapukoore segu. Puista peale hakitud värsket tilli.

Küpseta 200 kraadi juures umbes 20 minutit. Serveeri soojalt, kuid sobib süüa ka jahtunult.

Lisandiks sobib värske kurgi salat.

Selle kalaroa lugu

Värske kohakala saime kohalikult kalurilt. Roa valmistasime kodundustunnis kooli õppeköögis.
Leivapõhjal kalapirukat ei olnud me enne teinud.