6

Kalapulgad maisi-juustupaneeringus

Kuldne krõbe juustune maisipaneering, mis peidab endas mahlast valget kala on maitsev ja nutikas lahendus ja võlub tihti ära ka need, kes muidu suuremat sorti kalasõbrad ei ole. Võid kasutada tursa, koha, pangasiuse või muu valge kala fileed ning väga hästi sobib ka sügavkülmutatud ja rahulikult üles sulatatud kalafilee.

Koostisosad

  • 500 g valge kala fileed (sobib tursk, pangasius, koha vm)
  • 2 dl maitsestamata maisihelbeid
  • 50 g kõvemat juustu, riivituna
  • sidrunimahla
  • soola ja pipart
  • õli praadimiseks

Valmistamine

Tükelda kalafilee parajateks pulkadeks. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.

Töötle maisihelbed purustajas või köögikombainis ühtlaseks riivsaia taoliseks puruks. Kalla kaussi ja lisa siis riivitud juust. Veereta kalatükke jahvatatud maisihelvestes ja suru nii palju paneeringut kalale kui võimalik.

Kuumuta pannil õli ja prae kalapulgad keskmisel kuumusel mõne minuti jooksul kuldseks ja krõbedaks.

Paku juurde hapukoorekastet või ketšupit.