0

Kartulipannkoogid kalamarja ja hapukoorega

Pisut pidulikumas võtmes

Pidulikul puhul on üheks võimaluseks valmistada kartulist pisikesi suupistepannkooke ja neid siis hapukoore ja kalamarjaga serveerida. Teisisõnu saab klassikaliste tatrajahust ja pikalt kerkivate pliinide asemel valmistada oluliselt kiiremini valmivaid kartulipannkooke, mis ei maitse sugugi mitte halvemini kui klassikalised pliinid.

Koostisosad

  • 300 g kartuleid või 300 g valmis kartulipüreed
  • võid
  • soola ja pipart
  • 1 muna
  • 1 sl spelta- või tavalist nisujahu vajadusel ka rohkem
  • Hakitud värsket tilli või murulauku
  • õli praadimiseks
  • serveerimiseks hapukoort, kalamarja, hakitud värsket tilli või murulauku, soolatud või külmsuitsutatud lõhet või forelli

Valmistamine

Keeda kartuleid soolaga maitsestatud vees kuni need on pehmed. Kurna ja tambi siis pudruks. Lisa võid ja maitsesta soola-pipraga. Jahuta. Lisa kartulipüreele 1 muna ja esmalt 1 sl spelta- või tavalist nisujahu. Lisa ka hakitud ürte. Sega kõik läbi. Kui tainas tundub liiga vedel, võid veel veidi jahu lisada. Kuumuta pannil õli ja tõsta siis teelusikatäite kaupa pannile tainast väikesed pätsikesed. Prae mõlemalt poolt kuldseks. Tõsta pannilt, jahuta veidi ja serveeri siis hapukoore, kalamarja, värske hakitud tilli või murulaugu ja soovi korral ka külmsuitsu- või soolalõhega.