0

Kergelt soolatud siiafilee tatrapopkorni, värske kurgi ja õunamaltoosaga

Siia äkis

Õrnalt soolatud siiakala on hõrk amps. Tatrapopkorn lisab sellele väikese üllatusmomendi.

Koostisosad

  • 400 g siiafileed
  • pool peotäit tatart
  • õli
  • 200 g värsket kurki
  • 120 ml maltoosat
  • 40 ml õunamahla
  • suhkrut
  • soola
  • tilli

Valmistamine

Maitsesta siiafilee mõlemalt poolt soola ja suhkru seguga (3 osa soola ja 1 osa suhkrut) ning jäta 24 tunniks maitsestuma.

Tatrapopkorni valmistamiseks rösti kõigepealt tatart kergelt potipõhjas ja lisa siis nii palju õli, et see ei ulatuks üle terade. Tõsta veidi kuumust ja jälgi tatart seda pidevalt segades. Õige pea hakkavad tatraterad käituma nii, nagu üks õige popkorn käituma peab.

Lõika kurk viiludeks, maitsesta soola ja tilliga ning klopi kausi ja taldriku vahel mahlad lahti.

Sega maltoosa ja õunamahl kastmeks kokku.

Aseta siiafilee koos lisanditega kaunilt taldrikule ja naudi.