Lihtne, kuid hõrk koorene supp lõhest ja brokolist.
Aeg
45 min
Kogus
10
Hind
Valmistamine
Keetmine
Valmistamine
Keeda lõhesupikogust, loorberilehest ja terapiprast puljong. Riisu tekkinud vaht.
Koori ja tükelda sibul, porgand, porru ja kartul. Pese brokoli ja lõika väiksemateks õisikuteks. Lõika lõhefilee 2 cm kuubikuteks.
Eemalda kala selgroog puljongist. Kurna puljong läbi sõela teise potti ja aja keema.
Lisa puljongile porgand ja sibul. Maitsesta soola ja sidrunipipraga. Keeda mõni minut ja siis lisa kartulikuubikud. Kui porgand ja kartul on peaaegu valmis, lisa porru, koor ja sulatatud juust. Kuumuta keemiseni, lisa brokoliõisikud ja keeda mõni minut.
Viimasena lisa lõhekuubikud. Kontrolli maitset. Vajadusel lisa soola ja pipart.
Serveeri hakitud tilli ja sidruniviiluga.
Selle kalaroa lugu
Kuna olime kalapäevaks terve lõhe ostnud, siis pidime ära kasutama kõik selle kala kasulikud osad. Otsustasime näidata, et kalasupp võib olla tõeliselt maitsev.