Maitsvad, pealt krõbedad ja seest mahlased kalafileepulgad, mille kõrvale sobivad hästi isetehtud friikartulid, roheline salat ja hapukoore-majoneesi-hapukurgikaste.
Aeg
60 min
Kogus
6
Hind
Valmistamine
Grillimine
Valmistamine
Kui kasutad nahaga lõhefileed, siis esmalt eemalda lõhelt nahk. Lõika filee ristipidi võrdseteks, umbes 3 cm paksusteks tükkideks (meie saime 12 tükki). Kalla jahu taldrikule. Sega kausis munad, sool, pipar ja paprikapulber. Pane saiatükid oliiviõli ja riivitud juustuga blenderisse ja blenderda kuni saad ühtlase puru. Kalla saadud puru taldrikule. Veereta igat kalatükki kõigepealt jahus, siis munasegus ning viimasena saiasegus. Küpseta kuumaõhugrillis 200 kraadi juures 12 min.
Juurde paku kastet, mis tehtud marineeritud kurgist, hapukoorest ja majoneesist. Serveeri omatehtud friikartulite ja rohelise salatiga.
Selle kalaroa lugu
Otsisime retsepti, mida oleks kiire teha ja mis tundus väga maitsev. See on Jamie Oliveri retsept. Tema retsepti valisime sellepärast, et üks sõber, kellega koos tegime, on Oliver. Kokku oli meid kolm: Oliver, Hans ja Christopher. Me oleme sõbrad ja õpime kõik viiendas klassis. Retsepti natuke muutsime, panime näiteks rohkem juustu. Ja küpsetasime kalapalad kuumaõhugrillis, mitte ahjus. Kartulid tegime ka kuumaõhugrillis. Kartulid pesime ära, aga ei koorinud, lõikasime neljaks, panime peale natukene õli ja soola. Seda kalarooga oli sõpradega väga tore koos teha. Saiasegu tegemine oli eriti lõbus, sest saiatükid jäid blenderisse kinni kogu aeg. Muna ja saiasegusse kalatükkide kastmisest olid pärast kõigil sõrmed paksult taignased. Tulemus oli väga maitsev, kalatükkidel oli ümber krõbe kiht ja seest olid nad pehmed ja mahlased. Christopher pakkus välja, et võiksime kala kõrvale teha kastme majoneesist, hapukoorest ja riivitud värskest kurgist, aga meil oli ainult hapukurki kodus, riivisime seda ja see kaste sai ka väga hea.