Kellele ei meeldiks kalapulgad? Need kodus valmistatud kalapulgad on suur hitt nii laste kui ka täiskasvanute seas! Usume, et ka röstitud paprika kaste saab paljude uueks lemmikuks!
Aeg
30 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Praadimine
Valmistamine
Lõika paprika pooleks, puhasta seemnetest ja tükelda neljaks. Lõika tomatid pooleks ja sibul neljaks. Lülita ahi grillirežiimile ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile paprika, tomat, sibul ja küüslauk. Küpseta, kuni köögiviljad on meeldivalt pehmed ja värvi muutnud. Rösti saiaviil krõbedaks. Pane kõik koostisosad blenderisse ning purusta ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga. Kaunista kaste basiilikulehtedega.
Hõõru kalafilee mõlemalt poolt soola ja pipraga kokku. Piserda üle sidrunimahlaga. Lõika fileest näpujämedused ja -pikkused tükid. Klopi muna madalas kausis lahti. Vala teise kaussi saiapuru või purustatud maisihelbed. Riivi puru hulka sidrunikoort, lisa veidi soola ja sega läbi. Kuumuta kõrge äärega pannil 200 ml rapsiõli. Kasta filee esmalt muna sisse ja seejärel puru sisse. Prae pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks ja krõbedaks. Tõsta valminud kalapulgad majapidamispaberile nõrguma. Serveeri kuumalt koos kastmega. Head isu!