21

Krõbedad kalapulgad

röstitud paprika kastmega

Kellele ei meeldiks kalapulgad? Need kodus valmistatud kalapulgad on suur hitt nii laste kui ka täiskasvanute seas! Usume, et ka röstitud paprika kaste saab paljude uueks lemmikuks!

Koostisosad

Kalapulgad:
500 g mintai või mõne muu kala fileed
1 muna
1 sidrun
1,5 dl magustamata maisihelbeid või saiapuru
200 ml rapsiõli praadimiseks
soola
pipart

Paprikakaste:
2 tomatit
2 küüslauguküünt
1 suur punane paprika
1 väike sibul
1 viil röstsaia
100 ml oliiviõli
0,5 tl paprikapulbrit
2 spl punase veini äädikat
poole laimi mahl
basiilikut
soola
pipart

Valmistamine

Lõika paprika pooleks, puhasta seemnetest ja tükelda neljaks. Lõika tomatid pooleks ja sibul neljaks. Lülita ahi grillirežiimile ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile paprika, tomat, sibul ja küüslauk. Küpseta, kuni köögiviljad on meeldivalt pehmed ja värvi muutnud. Rösti saiaviil krõbedaks. Pane kõik koostisosad blenderisse ning purusta ühtlaseks massiks. Maitsesta soola ja pipraga. Kaunista kaste basiilikulehtedega.
 
Hõõru kalafilee mõlemalt poolt soola ja pipraga kokku. Piserda üle sidrunimahlaga. Lõika fileest näpujämedused ja -pikkused tükid. Klopi muna madalas kausis lahti. Vala teise kaussi saiapuru või purustatud maisihelbed. Riivi puru hulka sidrunikoort, lisa veidi soola ja sega läbi. Kuumuta kõrge äärega pannil 200 ml rapsiõli. Kasta filee esmalt muna sisse ja seejärel puru sisse. Prae pannil mõlemalt poolt kuldpruuniks ja krõbedaks. Tõsta valminud kalapulgad majapidamispaberile nõrguma. Serveeri kuumalt koos kastmega. Head isu!