29

Lõhe koorekastmes

Lõhe asemel võib kasutada ka mõnda teist punast kala

Selle roa valmistamine ei võta palju aega ja tulemus rõõmustab sind kindlasti. Kala jääb pehme, mahlane ja õrn, lõhnab hästi ja maitseb oivaliselt! Juurde sobita mõni endale meelepärane lisand  pasta, kartul, tatar, riis vm.

Koostisosad

  • 1 kg lõhefileed
  • 2 keskmist sibulat
  • 800 g 20%-list rõõska koort
  • veidi jahu kala paneerimiseks, soola, pipart
  • päevalilleõli praadimiseks

Valmistamine

Puhasta lõhefilee soomustest ja luudest, loputa külma vee all ja patsuta köögipaberiga kuivaks. Seejärel lõika kala umbes 3 cm laiusteks tükkideks ning maitsesta soola ja pipraga mõlemast küljest.

Pane pann õrnale tulele ja vala sellele veidi päevalilleõli. Kasta fileetükid jahusse ja aseta ettevaatlikult pannile. Prae mõlemalt poolt kuldpruuniks, kuid mitte rohkem kui 3 minutit, muidu jääb kala kuiv ja maitsetu.

Kala küpsemise ajal koori ja haki sibulad. Kui kala on valmis, tõsta tükid taldrikule, pane pannile sibul ja prae pehmeks.

Lisa kala praetud sibulale ja vala üle koorega. Kata kaanega ja keera kuumus madalamaks. Niipea kui koor keema hakkab, lülita kuumus välja ja lase kastmel veidi tõmmata. Soovi korral võib kastmele lisada kuivatatud, külmutatud või värsket tilli.