Räim on alati Eesti rahva kala olnud. Rullmopsid on nagu loodud iseseisvuspäeval lauale panemiseks koos kimbukese rukkililledega vaasis. Kuid kindlasti sobib rullmopse ka teistel tähtpäevadel lauale panna.
Aeg
4350 min
Kogus
5
Hind
Valmistamine
Marineerimine
Valmistamine
Puhasta räimed (eemalda pead ja sisikonnad). Vala peale jahe vesi ning lisa veidi soola ja äädikat. Sega ja jäta ööpäevaks külmikusse seisma.
Eemalda luud (seda on lihtsam teha, kui kalad on äädikavees seisnud) ja aseta fileed taldrikule.
Pane toidukarbi põhja maitseaineid: soola, pipart, äädikat, loorberileht, õli ja viilutatud sibulat. Võid lisada ka näpuotsaga suhkrut. Järgmiseks keera räimefileed rulli ja aseta karpi üksteise kõrvale. Kui karpi tuleb mitu kihti rullmopse, peab iga kihi vahele maitseaineid panema.
Räimerullide peale pane samuti kiht maitseaineid ja sibularõngaid. Seejärel vajuta rulle veidi kahvliga. Kui tundub, et rullid on liiga kuivad, lisa niipalju vedelikku, milles kalad ööpäeva seisid, et mopsid oleksid marinaadiga kaetud.
Pane rullmopsid külmikusse ja lase 2 ööpäeva seista. Vahepeal võid marinaadi maitsta ja vajadusel soola või äädikat lisada, et lõpptulemus oleks täpselt sinu maitse järgi.
Selle kalaroa lugu
Minu ema sai selle retsepti aastakümneid tagasi oma töökaaslaselt, sellest ajast on see meie pere lemmik. Kala sai ostetud turult. Valisime räime, kuna see on odav ja kõigile kättesaadav kala. Rullmopsid valmistasime koos sõbraga. Lõpptulemus sai kena ja maitsev.