Me valisime suši, sest seda on lihtne valmistada ja suši maitseb meile kõigile.
Aeg
80 min
Kogus
10
Hind
Valmistamine
Tükeldamine
Valmistamine
Enne suši tegemist keetsime ära riisi ja lasime sellel jahtuda, et järgmisel päeval koolis saaksime juba toitu valmistama hakata.
Kõigepealt koorisime avokaado ja tükeldasime selle pikkadeks pulkadeks. Samamoodi lõikasime ka kurgi ja lõhe – et jääksid piklikud tükid. Sarnaselt üritasime ka toorjuustu tükeldada. Järgmisena asetasime norilehe sušimatile ja laotasime jahtunud riisi norilehe karedamale poolele. Siis asetasime norilehe äärele lõhet, avokaadot, kurki ja toorjuustu. Järgmisena rullisime norilehe ettevaatlikult ümber täidise ja edasi, kuni rull sai valmis. Lasime rullidel natukene seista ning siis tükeldasime need.
Selle kalaroa lugu
Meil oli tunnis ülesandeks valmistada kalast toitu. Olime kolmekesi meeskonnas ning ainuke kalatoit, mis meile kõigile kolmele meeldis, oli sushi. Oleme seda söönud söögikohas aga ka kodus, seega otsustasime ka ise tunnis proovida neid teha. Tulemus oli päris hea ja meile maitses. Klassijuhatajale samuti maitses. Kõige keerulisem oli alguses õppida rullima aga kuna saime teha palju rulle, siis see oskus paranes.