2

Tuunikalapasta

Üks väheseid kalaroogi, mis lastele väga meeldib.

Koostisosad

  • 1 purk tuunikala (185–140g)
  • 1 sibul (100g)
  • 1 küüslauguküüs
  • 200 g purustatud tomateid
  • 200 g tomatipastat
  • 200 g kollaseid kirsstomateid
  • 3 spl basiilikupestot
  • 125 g riivitud mozzarella’t
  • 350 g pastat
  • soola
  • pipart
  • suhkrut

Valmistamine

Valmista pasta ise või kasuta valmis pastat.

Koori ja haki sibul ja küüslauk. Pane pann sooja, lisa 2 spl õli ja kuumuta sibulat ja küüslauku pannil.

Lisa purustatud tomatid ja tomatipasta, kuumuta keemiseni. Vähenda kuumust ja lase kastmel podiseda umbes 5 minutit. Lisa tuunikala ja lase veel 10 min podiseda. Kõige lõpus lisa pesto ja poolitatud kirsstomatid ning maitsesta soola, pipra ja tibakese suhkruga. Keera kuumus kinni ja jäta kaste ootele.

Keeda pastat soolaga maitsestatud vees umbes 3 minutit. Kasutades valmis pastat, loe pakendilt valmistamise juhendit ning toimi vastavalt. Kurna pasta ja lisa kastme hulka.
Serveeri ja naudi!

Selle kalaroa lugu

Kaks sopra, kellele meeldib kokata, soovisid konkursil osaleda.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!