0

Värviline räimevorm

Tõhus ja maitseküllane vormiroog, mille kooreses kastmes hauduvad suussulavalt pehmeks nii kartulid, köögiviljad kui kala.

Koostisosad

  • 4 suurt kartulit
  • 1 suurem porgand
  • 1/2 suvikõrvitsat
  • 75–100 g maasuitsusinki
  • 3 punast sibulat
  • 200–300 g räimefileed
  • 3 muna
  • 100–150 g hapukoort
  • 75–100 ml vahukoort
  • soola
  • musta pipart
  • rohelist sibulat
  • till

Valmistamine

Lõika kartul, suvikõrvits ja porgand peenikesteks ribadeks. Haki sibul ja lõika maasuitsusink ribadeks. Eemalda räimede seljauimed.

Prae sibul võis klaasjaks ja tõsta köögipaberile nõrguma. Nüüd prae eraldi porgand ja suvikõrvits. Tõsta samuti köögipaberile nõrguma. Kuumuta pannil kergelt läbi maasuitsusink ja tõsta ka see köögipaberile.

Klopi lahti muna, lisa vahukoor, hapukoor, sool ja pipar.
Nüüd aseta kihiti ahjuvormi kartul, sibul, porgand, suvikõrvits, maasuitsusink ja räimefileed. Tee kaks kihti, nii et pealmiseks kihiks jääb kartul. Vala vormi nii palju muna-kooresegu, et pealmine kartulikiht ei saa täielikult kaetud.

Kata ahjuvorm kaanega ja küpseta 220-kraadises ahjus kuni 45 minutitit. Seejärel võta kaas pealt ära ja küpseta veel, kuni roa pealispind on kuldpruun.

Serveerides puista peale hakitud rohelist sibulat ja tilli.

Foto: Meeli Küttim