Kergsoolasiig on raudselt Eesti kalaroogade seas üks hõrgumaid ampse. Noored peenrast tõmmatud porgandid pakuvad siiale head seltsi.
Aeg
30 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Soolamine
Valmistamine
Eemalda siiafilee luud ja nahk ning soovi korral ka kõhuäär. Lõika kala väiksemateks kuubikuteks. Haki sibul ja sega kalatükkidega. Maitsesta soola ja värskelt jahvatatud musta pipraga. Serveeri äkist kahe verevoblika lehe vahel.
Sega porgandid või ja vähese soolaga. Rösti ahjus 20 kraadi juures umbes 10 minutit (võid ka õues elaval tulel grillida).
Kergsoolakurkide valmistamiseks on igal perel oma retsept, mille abil just enda jaoks maitsvaimad kurgid valmistada.
Kaunista roog aias leiduva maitserohelise ja söödavate õitega.