1

Forell

sidrunikastme, röstitud lehtkapsa ja salsa verdega

Maitsev krõbe forell rohelise kastme ja krõdeda lehtkapsaga.

Koostisosad

Forell:

  • 440 g forellifileed
  • soola, pipart

Kaste:

  • 0,4 l taimset koort
  • 1 sidrun
  • soola, pipart

Lehtkapsas:

  • 150 g lehtkapsast
  • soola
  • rapsiõli

Salsa verde:

  • 120 ml rapsiõli
  • 30 g peterselli
  • 30 g tilli
  • 30 g spinatit
  • 10 g münti
  • soola
  • sidrunimahla

Valmistamine

Kastme valmistamiseks pane koor koos sidrunikoorega kastrulisse. Kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel seni, kuni kaste saavutab meeldiva paksuse ja sidrunimeki. Võta tulelt ja maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.

Pane salsa verde koostisosad kannmikserisse ja töötle, kuni saavutad sobiva konsistentsi. Maitsesta soola, pipra ja sidrunimahlaga.

Lehtkapsa valmistamiseks soojendada ahi 150 kraadini. Pese ja kuivata lehtkapsa lehed. Eemalda jämedamad varred (need saab näiteks salsa verdesse lisada). Laota kapsalehed ühe kihina ahjuplaadile ja maitsesta õli, soola ja pipraga. Küpseta ahjus 5–10 minutit, kuni lehed on krõbedad. Serveerimisel maitsesta salsa verdega.

Kui kala pole ette valmistatud, puhastada see luudest ja soomustest. Lõika sobiva suurusega portsjoniteks. Maitsesta soola ja pipraga. Prae kala pannil õlis nahaga pool allpool, aeg-ajalt seda õliga kastes. Ära üle küpseta – kala peab jääma seest roosakaks.