Ikka juhtub, et kalavetelt tullakse tagasi üllatavalt uhke saagiga või on kaupluses käimas kampaania, mille käigus saab värsket või kala poolmuidu – kuidas kõik see kala säilitada? Tehkem seda sügavkülmikus, mida paljud kalasõbrad veidi võõristavalt vaatavad. Enamasti muretsetakse külmutatud kala maitseomaduste pärast, samuti ei meeldi mõnele sulatatud kala tekstuur. Põhjuseta! Tegelikult ei ole need probleemid absoluutselt ületamatud – lihtsalt on vaja teada paari nippi ning kala maitseb just nagu ei olekski ta püügi ega panni vahel oma aega oodanud. Pole sugugi vahet, kas püüdsid kala ise või juba ostsid selle külmutatult – ka poe jääleti kalad külmutatakse värskelt pärast püüki.
Õiget kodust külmutustehnikat ja sulatamist puudutavaid profinippe jagab meiega Kodugurmee peakokk Koit Aro. Muuseas saame teada, kuidas kala enne sügavkülmutamist sisse mässida. Samuti selgitatakse, kuidas peaks jääkülm kala sulama, et maitse oleks peaaegu võrdväärne otse turult toodud purikaga. Boonusena jagab tippkokk meiega nippi, kuidas ühe levinud köögivahendiga saab soomustest lahti pea olematu vaevaga.
Kohe kindlasti ei saa me ka hakkama ilma ühe mõnusa kalaretseptita – praeme ja küpsetame ahjus krõbedaks ühe ahvena.