Väga maitsev ja tervislik pirukas lõhe ja brokoliga.
Aeg
60 min
Kogus
12
Hind
Valmistamine
Küpsetamine
Valmistamine
Haki või, jahu ja sool ühtlaseks puruks. Lisa vesi ja sõtku tainaks. Keera tainas toidukilesse ja pane 30 minutiks külmikusse.
Pese brokoli ja lõika väiksemateks õisikuteks. Auruta brokolit mõni minut. Lõika lõhe 2 cm kuubikuteks ja maitsesta soola ja sidrunipipraga. Sega kokku munad, koor, sool, purustatud küüslauk ja sidrunipipar.
Määri pirukavorm võiga. Rulli külmikust võetud tainas pirukavormist mõne sentimeetri võrra suuremaks kettaks ning aseta see vormi nii, et vormi ääred oleksid tainaga kaetud. Torka kahvliga taina sisse mõned augud.
Küpseta 220-kraadises ahjus 8–10 minutit.
Võta quiche’i-põhi ahjust ning laota sellele lõhekuubikud ja brokoliõisikud. Kalla peale muna-kooresegu ja puista peale riivitud juust.
Küpseta 200 kraadi juures 25–30 minutit. Serveeri soojalt või jahtunult.
Selle kalaroa lugu
Maitsev ja tervislik kalaroog, mis valmis kiiresti ja kadus taldrikult veel kiiremini. Valisime lõhe kuna see on hea valguallikas ja sisaldab organismile kasulikke omega-3-rasvhappeid. Brokoli aga on kõrge kaaliumi-, magneesiumi- ja rauasisaldusega ja on suurepäraseks C-vitamiini allikaks. Valmistasime seda rooga kaheksakesi.