Poke-kauss on tervislik ja toitev roog, milles saab kasutada erinevaid kodus leiduvaid aedvilju.
Aeg
45 min
Kogus
10
Hind
Valmistamine
Tükeldamine
Valmistamine
Pane potti umbes 1,5 l vett ja aja keema. Pane riisinuudlid vette, aseta kaas peale ja võta pott tulelt. Lase 3 minutit seista, seejärel kurna ja loputa. Valmista kaste. Selleks sega seesamiõli, sojakaste, mesi ja seesamiseemned. Tükelda lõhe kuubikuteks. Koori porgand ning riivi jämeda riiviga pikkadeks ribadeks. Pese ja viiluta kurk. Poolita avokaado, eemalda seeme teelusikaga, seejärel võta viljaliha koore seest välja, viiluta. Pese ja poolita kirsstomatid. Pese ja viiluta paprika, eemalda varreots ja seemned. Poolita granaatõun, eemalda teelusikaga seemned. Pese ja kuivata spinatilehed. Poolita greip ja lõika viljaliha kuubikuteks. Pese laim ja lõika sektoriteks. Tõsta kaussi riisinuudleid, nirista kastet peale. Tõsta riisinuudlitele rühmiti kala ja lemmikaedvilju. Naudi!
Selle kalaroa lugu
Valmistasime kalaga poke-kausse 1. ja 3. klassi õpilastega. Valisime selle roa, sest niisugust toitu on tore ühiselt valmistada. Lõhe kasuks otsustasime, sest see kala maitseb kõigile õpilastele ja seda on lihtne kasutada. Puu- ja köögiviljade tükeldamine on jõukohane ka esimese klassi lastele. Individuaalsete kausside asemel pani kumbki klass oma kausi kokku, valides toiduained, mis kõigile rühmaliikmetele sobisid.
Valmistasime kõik toiduained ette ja asetasime taldrikutele, seejärel hakkas kumbki klass oma kaussi kujundama. Toidu valmistamisest võttis osa 10 õpilast. Söömiseks tõstis iga laps endale portsu ühisest kausist. Toit tuli suurepäraselt välja.