Kauni järve ääres lõkkel valminud kalasupp Uhhaa.
Aeg
90 min
Kogus
15
Hind
Valmistamine
Keetmine
Valmistamine
Puljongi keetmiseks kasutada kala fileerimisest üle jäänud skeletti, sellerijuurt, sibulat ja loorberilehte. Pool tunnikest podisenud puljong kurnata ja lisada tükeldatud juurviljad ja maitseained. Mõne aja pärast lisada kalafileetükid, tükeldatud porru ja lasta vaiksel tulel keeda 10-15 minutit. Tõsta tulelt ja lisada peotäis tükeldatud maitserohelist.
Selle kalaroa lugu
Kalasupp on valminud 7. klassi projektõppe käigus kauni Holstre järve ääres, kus uuriti kõike lähemalt mis seostub kaladega. Projektis osales 11 õpilast ja 3 õpetajat. Kalad olid ostetud Viljandi turu kalaletist. Muidugi oleks tore olnud kasutada järvest püütud kala, aga meil sel päeval kalaõnne ei olnud ja käiku läks plaan B. Oleks samuti tore lõpp matkapäeva lõpetuseks, klassiõhtu pidamisel looduses jm.