Kalanädal toob kohalikud kalaroad Ukraina vabatahtlike lauale

Kalanädal toob kohalikud kalaroad Ukraina vabatahtlike lauale

September on Eesti toidu kuu ja selle viimase nädala peaesineja üleriigilisel tuuril on kohalik kala Eesti Peakokkade Ühenduse kulbikuningatelt.

 

Kuuendat aastat toimuva Kalanädala raames jõuavad pagulaskeskuste toidulauale tõelised hõrgutised. Viis Eesti peakokka tutvustavad tõelisi kulinaarseid saavutusi kalast, mis on püütud kohalikest veekogudest ja kalakasvandustest. Kalanädala avapauk leiab aset septembri viimasel esmaspäeval Tallinnas, kus räimest valmistavad kuni 800 portsu president Alar Karise peakokk Taigo Lepik ja Ylicool Catering peakokk Urpo Reinthal.

Teisipäeval saavad Merino Lastiku loomingut maitsta Ukraina sõjapõgenikud ja vabatahtlikud Merino Lastiku köögist, kus valmib 150 portsu angersägast. Kolmapäeval valmistab peakokk Henari Nõu kohafileest 120 portsu Rakveres. Kalanädala lõpusirge leiab aset Viljandis, kus gurmeekokk Silver Ulm valmistab 220 portsjonit ahvenast.

Sööge Eesti kala!

Kalanädala eesmärk on populariseerida kohaliku kala tarbimist. Varasemalt on kohaliku koorekihi kokad Peakokkade Ühendusest küpsetanud kohalikku kala näiteks Eesti kõrgkoolides, haiglates, kutsekoolides ja kaitseväes.

Ürituse eestvedaja Toomas Armulik soovib tuua kohaliku kala rohkem esile kodumaises köögis ning soovib öelda vaid üht: “Sööge rohkem kala!” Kalanädalat korraldab Teabekeskus koostöös Eesti Peakokkade Ühendusega.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!