See retsept on meie peres populaarne olnud juba aastaid. Majoneesikastme asemel olen ise teinud salatit ka oliiviõlist, palsamiäädikast, meest ja sinepist segatud kastmes. On tervislikum ja meeldib mulle samuti.
Aeg
40 min
Kogus
4-6
Hind
Valmistamine
Keetmine
Valmistamine
Loputa tatar sõelal külma veega ja keeda peaaegu pehmeks ehk al dente. Nõruta ja loputa külma veega, et üle ei küpseks. Maitsesta kohe soola ja sidrunipipraga, siis ei jää tatar salatis mage. Poolita pestud kirsstomatid. Kurgid tükelda pikuti, soovi korral koori ja viiluta. Sega kõik koostisosad kokku, maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe või tõsta serveerimiseni külma. Kui on vaja kauem külmas hoida, sega kõik kokku ilma rukolata ja lisa see salatisse vahetult enne serveerimist. Kaunista munasektoritega või haki muna salati sisse. Kõige lõpuks säti peale mõned rukolalehed ja kirsstomatid.