Räim on eestlaste toidulaual alati olnud armastatud kala. Kodune räimevormiroog maitseb hästi koos keedetud kartuli või riisi ja koorese tomati-kurgisalatiga.
Aeg
35 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Küpsetamine
Valmistamine
Koori ja viiluta sibul, lõika porru viiludeks. Kuumuta sibulat ja porrut pannil õlis väiksel tulel mõni minut. Lisa sidrunimahl, riivjuust, sool ja pipar, sega läbi. Tõsta segu ühtlase kihina üsna väikese madala ahjuvormi põhja. Lao räimefileed lauale, nahk allpool. Riputa peale soola, pipart ja pisut tilli. Keera fileed pea poolt alates rulli ja tõsta sibulasegu peale, ühenduskoht allpool. Nirista vähese õliga üle. Kata vorm fooliumi või kaanega. Küpseta rooga 200kraadises ahjus 15 minutit. Riputa pinnale hakitud tilli. Serveeri kohe keedetud kartulite või riisiga. Juurde paku salatit.