4

Marineeritud räimed

Marineeritud räimed on luksusroog lapsepõlvest. Luks roog ehk seetõttu, et selle tegemine vajab natuke aega ja kannatust.  Muide, sama moodi marineerin ka lesta, haugi või koha.

Koostisosad

  • 600 g värskeid puhastatud räimi
  • 2 muna
  • paneerimiseks nisu- või rukkijahu
  • praadimiseks õli

 Marinaad:

  • 1 l vett
  • 1 suur sibul
  • 1 porgand
  • 2 tl soola
  • 1 tl suhkrut
  • 2–3 tera musta pipart
  • 2–3 tera vürtsi
  • 1–2 lehte loorberit
  • 2 sl 30% äädikat

Valmistamine

Klopi munad sortsu veega kergelt lahti. Kasta kalad munaklopsi ja seejärel jahu sisse, prae pannil õlis mõlemalt poolt. Marinaadi tegemiseks kuumuta vesi keemiseni, lisa viilutatud porgand ja mõne minuti pärast õhukesed sibularattad. Pane juurde ka sool, suhkur, pipar, vürts ja loorber. Keeda umbes 5 minutit või kuni porgandirattad on enam-vähem pehmed. Sega hulka äädikas. Lao kaanega anumasse kihiti kalad ja sibula-porgandirattad ning kalla peale kuum marinaad. Lase jahtuda, sulge kaas ja hoia järgmise päevani külmas. Sealt võttes on kala mõnusalt kerges tarrendis.