Selline paika timmitud kalasoolamissegu on meie pere raudvara juba kümme aastat. Meil seisab see purgikeses valmis segatuna alati kapis, sest soolame kala pea iga nädal. Soolame lõhet, forelli, siiga, ahvenat, vimba ehk mida meri jagab või mida poest parajasti saada on. Soolatud värske kala maitseb hästi nii õhtul kuuma keedukartuli kõrval kui ka hommikul saia-leiva peal.
Aeg
5 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Soolamine
Valmistamine
Sega kokku meresool, suhkur ja pipar. Puista pisut seda maitsesegu pikliku vormi või karbi sisse. Lõika lõhefilee (või muu kala) pooleks ja tõsta üks tükk anumasse, nahk allpool. Puista peale maitsesegu ja hakitud tilli. Tõsta peale teine kalatükk, nahk ülalpool. Kata anum kilega ja hoia külmas paar tundi kuni üle öö. Lõika maitsestunud kala õhukesteks viiludeks. Serveeri kuumade keedukartulitega või paku saia-leiva peal.