0

Klaarsäga Västerbotteni juustu ja röstsibulaga

See imeline rootslaste juust teeb heaks iga ahjukala. Proovi üsna uut põnevat kasvanduskala klaarsäga, aga ka eestlaste suurim lemmik ahjulõhe maitseb selles koosluses väga hea!

Koostisosad

  • 500 g klaarsäga või mõne muu kala fileed (nahaga)
  • 70 g Västerbotteni juustu
  • soola ja pipart
  • 0,5 sidruni mahl
  • 1 sl külmpressi oliiviõli
  •  3–4 sl röstsibulahelbeid

Valmistamine

Maitsesta kala soola ja pipraga, nirista peale poolest sidrunist pressitud mahl ja oliiviõli. Küpseta 200 kraadini eelsoojendatud ahjus 10 minutit. Puista peale riivitud juust ja röstitud sibulahelbed. Küpseta veel 5–10 minutit, kuni kala on küps ja juust kenasti sulanud.