Kalahakklihast tehtud kotletid sobivad hästi neile, kel napib kannatust kalaluude nokkimiseks. Hakklihaks töödeldud kalaliha võib muretult süüa, ilma et luude pärast muretsema peaks. Suvisel ajal sobib haugikotlettidele juurde sättida külma hapukoorekastet ja noori kartuleid ning midagi maitsvamat on keeruline ette kujutada. Kuivemale ja rasvavaesemale kalalihale võib lisada pisut peekonit, see aitab neid kotlette mahlasemaks ja ka maitseküllasemaks muuta. Sibula võib pannil koos peekoniga läbi praadida. Nii jääb tulemus mahlasem ja mahedam. Muidu on aga tegemist üsna klassikaliste kalakotlettidega, mille puhul on kõige olulisem tingimus see, et kalaliha peab olema värske.
Aeg
45 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Praadimine
Valmistamine
Peenesta kalaliha hakklihamasinas ja tõsta kaussi. Hauta pannil keskmisel kuumusel sibulat ja peekonit, kuni sibul on klaasjas. Lisa kaussi kalahakkliha juurde. Lisa sinna ka muna, riivsai, hapukoor ja till. Maitsesta segu soola, pipra ja sidrunimahlaga. Vormi käte abil parajad pätsikesed ning prae keskmisel kuumusel või (või siis õli ja või) sees mõlemalt poolt kuldseks. Paku juurde külma hapukoore- või kodujuustukastet.