0

Heeringasalat peedi ja apelsinimahlaga

Algselt tundub peet, heeringas ja apelsin üsna ootamatu kooslus, aga kui proovida seda keelel ette kujutada, hakkab tunduma, et see võiks igati toimiv olla. Ja nii ongi! Omalt poolt lisasin salatisse veel veidi apelsinitükke ja oliiviõli.

Koostisosad

  • 2 heeringafileed tükeldatuna
  • 2 keskmise suurusega keedetud peeti tükeldatuna
  • 1 punane sibul poolratastena
  • hakitud värsket peterselli
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • 4–5 sl oliiviõli
  • 1 apelsini mahl + apelsinitükke

Valmistamine

Valmista esmalt marinaad ehk sega värskelt pressitud apelsinimahl oliiviõliga. Tõsta punane sibul sinna sisse 10 minutiks marineerima. Lisa marinaadile nüüd ka hakitud petersell.

Tõsta tükeldatud peet ja heeringas koos apelsinitükkidega kaussi. Sega läbi, lisa marinaad ja maitsesta salat värskelt jahvatatud musta pipraga. Soovi korral võid veel soola ja veidi suhkrut lisada. Jäta umbes 10 minutiks maitsestuma.