0

Marineeritud heeringas värvilise peediga

Pilkupüüdev värviline heeringas on rootslaste toidulaualt näpatud idee ja Rootsi heeringale omaselt on see magusapoolse marinaadiga, mis nii heeringale kui ka peedile suurepäraselt sobib. Algses retseptis oli suhkrut rohkem, aga minu meelest annab piisavalt magusust ka pisut väiksem suhkrukogus.

Koostisosad

  • 400 g heeringafileed tükeldatuna
  • 1 keskmise suurusega punane peet, õhukeste viiludena
  • 1 kollane peet, õhukeste viiludena
  • 1 sl mädarõigast
  • 1 sibul poolratastena
  • rohelist sibulat hakituna
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • 0,5 dl oliiviõli
  • soola vajadusel

Marinaad:

  • 50 ml 12% äädikat (või 1–2 sl 30% äädikat)
  • 0,7–1 dl suhkrut
  • 1 dl vett

Valmistamine

Alusta marinaadi valmistamisest. Selleks mõõda kastrulisse vesi, äädikas ja suhkur. Kuumuta segades, kuni suhkur on lahustunud ja tõsta siis pliidilt ning jahuta täielikult.

Tõsta viilutatud peedid kaussi. Lisa sinna ka sibul ja mädarõigas koos hakitud rohelise sibulaga. Sega läbi ja maitsesta musta pipraga. Lao purki kihiti peet ja tükeldatud heeringas. Kalla peale jahutatud marinaad ja õli. Raputa kergelt segamini, et marinaad ja õli laiali valguksid. Tõsta külmikusse ja lase seal vähemalt üks päev seista. Parim on maitse paari päeva pärast. Säilita jahedas. Avatuna säilib peediheeringas külmikus umbes nädala.