See lõhesupp on võluv oma lihtsuses ja maitsetäiuses. Kooreses leemes kergelt läbiküpsenud mahlane lõhe koos köögiviljadega moodustab igati nauditava maitsetäiuse. Supi köögivilju võid vastavalt hooajale kombineerida. Siia supi sisse sobib hästi ka näiteks roheline hernes. Lõhetükid võid lisada supi sisse siis, kui oled poti tulelt juba ära tõstnud. Kuuma leeme sees küpsevad need parajalt läbi ja samas puudub oht neid üle keeta.
Aeg
15 min
Kogus
4
Hind
Valmistamine
Keetmine
Valmistamine
Kuumuta poti põhjas keskmisel kuumusel õli ja või ning hauta siis porrut ja porgandit rasvaines minutijagu. Nii muutub porru maitse mõnusamaks ja porgandis sisalduv karoteen muutub meie keha jaoks paremini omastatavaks. Väldi pruunistamist. Lisa siis potti puljong ja tükeldatud kartul. Lase keema tõusta, keeda mõned minutid ja lisa toorjuust ning brokoli. Sega, kuni toorjuust on sulanud. Keeda veel paar minutit, tõsta siis pott tulelt ja lisa tükeldatud lõhe. Kata pott kaanega ja lase kalal järelkuumuses küpseda. Lisa supile ohtralt värsket hakitud tilli ja maitsesta vajadusel soola ja pipraga.