4

Mundris kartulid heeringakastmega

Mundris kartulid on mõnus kõhutäis, kus tervelt ahjus küpsetatud kartulid saavad maitselisa heeringakastmest. Mundris kartulid on sageli ka laste suured lemmikud ja sellises vormingus on nõus isegi need heeringat sööma, kes seda muidu liialt ei fänna. Kui soovid toidule pidulikumat nüanssi lisada, võid heeringakastme hulka ka veidi kalamarja segada. See muudab kastme esmalt kelmikalt punasetäpiliseks ja teisalt üllatab oma mõnusa kooskõlaga.

Koostisosad

  • 8 keskmise suurusega kartulit hästi puhtaks pestuna
  • õli

Heeringakaste:

  • 200 g naturaalset heeringafileed hakituna
  • 1 sibul hakituna
  • 2 keedetud muna hakituna
  • 1 marineeritud või hapukurki hakituna
  • rohelist sibulat hakituna
  • 2 dl hapukoort
  • 1 sl majoneesi
  • soola ja pipart
  • veidi sinepit ja/või mädarõigast

Valmistamine

Veereta kartuleid õlis, puista peale soola ja küpseta siis eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures umbkaudu tund või seni, kuni kartul on läbi küpsenud.

Valmista heeringakaste. Selleks sega kokku hakitud heeringas, sibul, muna ja kurk. Sega hapukoore ja majoneesiga, lisa hakitud rohelist sibulat ja maitsesta soola ja pipraga. Kui soovid, lisa ka sinepit või mädarõigast.

Serveerides lõika kartulile ristlõige, suru veidi kartulisisu välja ja aseta sinna peale lusikatäis heeringakastet.

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!