0

Murulaugu ja sibulaga marineeritud heeringas

Mahedas marinaadis heeringafilee on mõnus tahe suutäis nii leivale sättimiseks kui ka kartuli kõrvale. Siin marinaadis on kasutatud kange äädika asemel mahedamat veiniäädikat. Marinaadi valmistades säti maitsed enda järgi paika ja suhkru hulka säti vastavalt sellele, kui magusa heeringa sober sa oled.

Koostisosad

  • 400 g soolaheeringa fileed

Marinaad:

  • 1 dl veiniäädikat (sobib nii punase- kui valge veini äädikas)
  • 1 dl vett
  • 10 tera musta pipart
  • 10 tera vürtsi
  • 50 g suhkrut
  • 1 suur punane sibul, poolratastena
  • 1 loorberileht
  • Peotäis murulauku, hakituna

Valmistamine

Tükelda heeringafilee suupärasteks tükkideks. Tõsta purki.

Sega kastrulis veiniäädikas, vesi, suhkur, must pipar, vürts ja loorberileht. Kuumuta keemiseni ja sega, kuni suhkur on lahustunud. Tõsta tulelt ja lisa siis potti sibularattad ja hakitud murulauk. Jahuta marinaad ja kalla purki tükeldatud heeringale. Jäta ööpäevaks marineerima. Serveeri musta leivaga või kartulite kõrvale.