6

Ahjulõhe muna-juustukattega

Kiirelt valmiv maitsev roog, mida võid soovi korral punase kala asemel ka meelepärasest valgest kalast teha.

Koostisosad

  • 500 g lõhefileed
  • 150 g riivitud juustu
  • 2 munakollast
  • pipart
  • soola
  • hakitud värsket tilli

Külm kaste:

  • 2 dl mädarõikamaitselist majoneesi
  • 1 dl hapukoort või jogurtit
  • 2 hakitud marineeritud kurki (või värsket kurki)
  • peotäis hakitud tilli

Serveerimiseks:

  • 1 kg kartuleid või 300 g riisi

Valmistamine

Aseta lõhefilee küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Maitsesta soola ja pipraga, puista üle hakitud tilliga. Klopi munakollased lahti, sega riivitud juustuga ja laota kalale. Küpseta 200kraadises ahjus 20–30 minutit, kuni juust on sulanud ja kala saanud kuldkollase värvuse. Serveeri keedetud kartulite või riisi ja külma kastmega, mille oled kokku seganud kõigist kastmekomponentidest.

 

Kalatoitude retseptid

Võrgud juba vees, aga retsept valimata? Leia maitsvaid ja huvitavaid kalaroogasid lõunaks, õhtusöögiks või suuremaks pidustuseks!