11

Ahjus küpsetatud kalafilee juustuga

Juustust ja vahukoorest saab ahjukalale võrratu kastme. Kuni kala ahjus küpseb, jõuad keeta riisi või kartuleid. Värske salat sobib ka siia juurde.

Koostisosad

  • 700 g valget kalafileed (nt haug, koha või pangaasius)
  • 1 sl võid
  • 100 g õhukesi juustuviile
  • 2 dl vahukoort
  • soola
  • musta või sidrunipipart
  • 1 tl persillade’i ürdisoola
  • hakitud peterselli ja tilli

Serveerimiseks:

  • 1 kg kartuleid või 300 g riisi

Valmistamine

Maitsesta fileed soola ja pipraga. Lao kala võitatud ahjuvormi kihiti juustuviiludega. Kata ka pealt juustuga. Vala üle koorega ja puista üle persillade’i maitseaineseguga. Küpseta 200kraadises ahjus 20 minutit. Puista serveerides üle hakitud peterselli ja tilliga. Serveeri keedetud kartulite või riisiga.