0

Koorene kartuli-kalavorm

Kurgi-sinepisalat lisab kooresele kala-kartulivormile mõnusa maitsenüansi. Kalavorm valmib lihtsa vaevaga. Samal ajal kui roog ahjus küpseb, jõuad kõrvale teha ka meelepärase värske salati.

Koostisosad

  • 800 g kartuleid
  • 2 sl võid
  • 2 sl nisujahu
  • 2 dl piima
  • 1 dl vahukoort
  • 1 dl hapukoort
  • 300 g värsket või külmutatud valget kalafileed (nt tilaapia, tursk)
  • 1 dl valmis kurgi-sinepisalatit
  • 2 tl sidrunipipart
  • 150 g riivitud juust

Valmistamine

Koori ja viiluta kartulid, keeda soolaga maitsestatud vees 10 minutit. Prae kalafileed pannil, maitsesta soola ja pipraga. Sulata pannil või, lisa jahu ja pruunista segades. Nirista hulka piim ja koor; kuumuta segades, kuni kaste pakseneb. Sega hulka hapukoor ja kurgi-sinepisalat, maitsesta sidrunipipraga. Sega hulka ka pool riivjuustust. Pane võitatud ahjuvormi põhja kastet, selle peale kartuliviile ja kalafileed, siis taas kastet, kartuleid ja kala. Ülemiseks kihiks peaks jääma kaste. Puista peale teine ports riivitud juustu. Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit või kuni roog on küpsenud kuldpruuniks.