5

Küüslaugu-ürdikattega ahjulõhe

Marinaadis seisnud ja fooliumis küpsetatud lõhefilee jääb hea ja mahlane. Koos kuumade keedukartulite ja värske salatiga saad võrratu kõhutäie.

Koostisosad

  • 1 lõhefilee (800–900 g)

Marinaad:

  • 1 dl oliiviõli
  • 2 purustatud küüslauguküünt
  • 2 sl sidrunimahla
  • 1 sl hakitud peterselli
  • 1 tl kuivatatud basiilikut
  • 1 tl soola
  • 0,5 tl musta pipart

Serveerimiseks:

  • 1 kg kartuleid

Valmistamine

Sega kokku marinaadiks ettenähtud ained. Pane filee vormi või kaussi ja kalla marinaad peale. Lase 1 tund külmas seista, pöörates kalal aeg-ajalt külge. Tõsta filee fooliumile, vala marinaad peale ning mässi foolium kinni. Küpseta 190kraadises ahjus 35–45 minutit. Serveeri keedetud kartuliga.